Passief

TimmerSelekt Doornenbal is zijn tijd vaak ver vooruit. In 2010 leverde TimmerSelekt Doornenbal al het Passiefhuis kozijn. Gemaakt van geïsoleerd hout en uitgevoerd met triple glas heeft het een U-waarde van 0,80 W/m2K. Nu worden de meeste passief kozijnen gemaakt van Accoya en Finti.

Belangrijk is dat het op de juiste manier wordt gemonteerd, zonder koudebruggen en luchtdoorlatingen. De EKOLODGE woning, een ontwikkeling van Van Keulen Bouw is hier een mooi voorbeeld van het project werd gehonoreerd met het keurmerk: Passief Bouwen.

Passiefhuis kozijnen van TimmerSelekt Doornenbal is het kozijn voor de toekomst. Het levert een maximale energiebesparing tot wel 80%. Verder is het milieuvriendelijk en duurzaam. Door het toepassen van ademende materialen, zoals hout, wordt in elk gebouw een prettig woonklimaat gecreëerd. De woning kan lucht en vocht beter reguleren, waardoor het huis niet aanvoelt als een plastic zak. De basis van het Passiefhuis is een luchtdichte constructie, de juiste isolatie en een zodanige situering dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van zonne-energie. De geïsoleerde kozijnen en het frame van houtskeletbouw vormen daarbij belangrijke uitgangspunten.

Een mooi voorbeeld van een passief woning is de woning te Heerenveen: http://www.passiefhuisheerenveen.nl/bouw/