Over ons

 

Doornenbal begon in 1979 met het produceren van ramen, deuren, hefschuifpuien en kozijnen. Vanaf de start richt het bedrijf zich op innovatie en ontwikkeling. Dat maakt deze timmerfabriek onderscheidend. Die visie tilde het bedrijf door de jaren heen over alle economische drempels en maakt het uitermate geschikt als partner in het bouwproces. Want TimmerSelekt Doornenbal zoekt graag met de opdrachtgever samen naar ‘maatwerkoplossingen’, in product, houtsoort en in logistiek.

 
Bekijk onze projecten
7516

LEAN

TimmerSelekt Doornenbal gelooft in SAMEN. Onze ervaring op het gebied van advisering, oplossingsgericht denken, maatwerkconcepten bieden en een optimale logistiek zorgt ervoor dat u als hoofdaannemer uw afspraken ten opzichte van uw opdrachtgever perfect kunt nakomen.

Ontwerp en ontwikkelfase

Laat ons vroegtijdig meedenken in het bouwproces. Verspil geen tijd door eerst te doen en later te ervaren dat het anders werkt. TimmerSelekt Doornenbal voorkomt vertragingen door kennis in een vroegtijdig stadium in te brengen. Het eerste ontwerp is ook het juiste ontwerp en hoeft niet achteraf anders of bijgesteld te worden.

Logistiek

Zeker bij renovatieprojecten beschikt TimmerSelekt Doornenbal over de ervaring en de juiste vakmensen die weten hoe ze binnen een bewoonde omgeving – zonder veel overlast te veroorzaken – een project probleemloos dienen uit te voeren. Als partner in het bouwproces spelen ook sociale en communicatieve vaardigheden een belangrijke rol.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

OESO-richtlijnen

 
TimmerSelekt Doornenbal verbindt zich aan de regels van maatschappelijk verantwoord ondernemen zoals die zijn samengesteld door de Organisatie Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Deze OESO-richtlijnen maken duidelijk wat overheden van het gedrag van bedrijven verwachten. Het Nederlandse Nationaal Contact Punt (NCP) ondersteunt bedrijven om de OESO-richtlijnen in praktijk te brengen.

*

 
Als TimmerSelekt Doornenbal voelen wij ons maatschappelijk betrokken bij onze omgeving. Wij streven er naar onze kernactiviteiten uit te voeren op een manier die leidt tot een beter milieu en een toekomst voor volgende generaties. Die verantwoordelijk begint bij een juiste inkoop. TimmerSelekt Doornenbal heeft als eerste timmerbedrijf in Nederland gekozen voor *. Daarmee leggen wij een goede basis voor ons milieu, de bossen en de mensen die werkzaam zijn binnen die bosbouw.

Duurzame toekomst

 
TimmerSelekt Doornenbal verschaft arbeidsplaatsen aan  arbeidsgehandicapten. Ook beschikken wij over een waterpomp, waardoor het milieu niet wordt vervuild. Door het rijden van hybride auto’s verminderen we de hoeveelheid uitlaatgassen. Steeds meer informatie wordt digitaal verwerkt, waardoor het uitprinten van teksten en tekeningen verminderd. Ook maken wij gebruik van milieuvriendelijke coatings en zorgen voor een goede houtmotverbranding. Het gebruik van energiezuinige lampen en het scheiden van afval zijn allemaal items om een juiste invulling te geven aan onze visie op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Uitgangspunt is, het vinden van een juiste balans tussen people, planet en profit.

Tijdlijn

 

 TimmerSelekt Doornenbal staat niet stil. De geschiedenis in vogelvlucht.

1996
Carel Doornenbal is de grondlegger van de TimmerSelekt groep, een innovatieve samenwerking tussen timmerfabrieken.
1990
Eigenaar Carel Doornenbal opent een vingerlas- en lamineerfabriek aan de overkant.
1989
Doornenbal verhuist naar de Bobinestraat 3 in Veenendaal.
1979
Doornenbal begint aan de Munnikenweg in Veenendaal.
De vakmensen van TimmerSelekt Doornenbal weten hoe te communicerenCONTACT