Het Nieuwe Ventileren

“Het Ademende Houten Kozijn” zorgt voor:
energie besparen en duurzame schoonheid in één kozijn.

Eén van de meest revolutionaire productpresentaties op de Bouwbeurs 2015, die van 9 t/m 13 februari a.s. wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht is: “Het Nieuwe Ventileren”. Ventileren doe je voortaan via de onderdorpel van het houten kozijn, oftewel: “Het Ademende Houten Kozijn”, gepresenteerd door  ISC B.V. en TimmerSelekt Groep.

Het nieuwe ventileren is een revolutionaire ontwikkeling, die tot stand kwam door een nauwe samenwerking tussen de TimmerSelekt Groep en de installatiebranche. Met deze nieuwe manier van ventileren behaalt de woning een hoger energielabel en bespaart u nog eens extra op uw energiekosten. De schonere lucht in de woning zorgt voor een optimalisatie van het leefcomfort. “Het Ademende Houten Kozijn” is een voor Nederland unieke ontwikkeling. TimmerSelekt groep en ISC B.V. hebben hoge verwachtingen van deze nieuwe manier van ventileren, waarover ze u op de Bouwbeurs graag alles vertellen. Maak kennis met “Het Ademende Houten Kozijn” in Hal 3, stand C024.

Revolutionair nieuws voor architecten, woningcorporaties en bewoners

Voor architecten, woningcorporaties, maar zeker voor de bewoners is “Het Ademende kozijn” een absolute doorbraak binnen de ventilatietechniek. Voor architecten waren de raamventilatoren altijd al een doorn in het oog, vanwege het lelijke beeldbepalende uitzicht. Woningcorporaties moesten met lede ogen toezien hoe bewoners de raamventilatoren dichtzetten, vanwege de tocht die deze veroorzaakten. Daardoor werd het huis zijn ventilatie ontnomen, vocht en schimmels waren het gevolg. Dat alles behoort nu tot de verleden tijd, omdat met dit kozijn de ventilatie nauwelijks zichtbaar plaatsvindt door de onderdorpel van het houten kozijn.

Kom naar de presentatie en verzeker u nu van toegangskaarten voor de Bouwbeurs via: https://www.databadge.net/bouw2015/reg/bou/#

Primeur van ‘Het Ademende Houten Kozijn’ in 160 woningen in Ermelo

TimmerSelekt Doornenbal B.V., ISC B.V. Schijndel en ClimaRad B.V. hebben in een groot onderhoudsproject van 160 woningen van UWOON in het Gelderse Ermelo de primeur met dit revolutionaire “Ademende Houten Kozijn”.

“Het Ademende Houten Kozijn” dat ventileert via een glasvezel composiet onderdorpel, die de lucht onzichtbaar door het kozijn stuurt. Het nieuwe concept werd ontwikkeld door ISC B.V. uit Schijndel en TimmerSelekt Doornenbal B.V. Naast dat het ventilatiesysteem onzichtbaar is verwerkt aan de onderzijde van het kozijn, zorgt het voor een gezond binnenklimaat en een betere geluidisolatie. Het nieuwe systeem werd ook door de hoofdaannemer van het Ermelose onderhoudsproject: Schutte Bouw & Ontwikkeling B.V. uit Zwolle, enthousiast ontvangen. Directeur Tjeerd de Boer zegt over de het revolutionaire houten kozijn: “Het kozijn zorgt in één klap voor een aantal oplossingen. Je hebt géén tochtklachten meer, het geluid wordt flink gedempt en aan de binnenkant zorgt de ClimaRad voor een gegarandeerd gezonde balansventilatie, gecombineerd met een laag energieverbruik. Het houten kozijn geeft ook nog een extra EPA-label.”

Weg tocht, weg lelijke raamventilatie en…Energielabel A

Deze opwaardering van de woningen naar label A voelt de huurder direct in zijn portemonnee. Het energieverbruik vermindert, waardoor de energielasten een stuk lager uitvallen. Met de nieuwe regels van luchtdicht bouwen en renoveren biedt  “Het Ademende Houten Kozijn” een functionele en esthetische oplossing, die volledig is gepatenteerd.